Makkelie blikt terug op kritiek van PSV-trainer Bosz

Makkelie staat open voor verzoening met Bosz: 'Dan kun je het gewoon uitpraten'

Vandaag om 08:45
Laatste update: om 09:00

Danny Makkelie staat ervoor open om de lucht te klaren met Peter Bosz. Dat vertelt de scheidsrechter in een interview met het Algemeen Dagblad. Makkelie werd vorige week openlijk bekritiseerd door de trainer van PSV, die daarmee een relletje ontketende. 

Het verhaal is inmiddels bekend. Bosz werd boos na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko, kreeg vervolgens geel van Makkelie en deelde in zijn persoptredens daarna sneertjes uit. Die vielen verkeerd bij Makkelie (en een groot aantal voetbalvolgers). De dag erna gaf hij aan de hoop te koesteren dat PSV Bosz zou berispen. Inmiddels ligt de zaak bij de tuchtcommissie van de KNVB. De aanklager van de voetbalbond wilde dat de trainer één duel geschorst zou worden, maar de Eindhovense club en Bosz zelf gaan daar niet mee akkoord. 

"Ik heb door de jaren heen een gladde rug gekregen", doelt Makkelie in gesprek met het AD op de woorden van Bosz. "Waar ik alleen meer moeite mee heb, is wanneer iets op de persoon wordt gespeeld en als het disrespectvol wordt richting de arbitrage, zoals nu ook gebeurde."

"Daar sta ik altijd voor open. Voor elk gesprek als daar op het veld aanleiding toe is", antwoordt Makkelie als hem gevraagd wordt of hij overwogen heeft om Bosz zelf op te bellen. "We werken in dezelfde wereld, zijn professionals. Dan kun je het gewoon uitpraten. Je komt elkaar toch steeds weer tegen.''

Makkelie wil duidelijk maken dat zowel spelers als trainers inhoudelijk veel bij hem kwijt mogen. "Ook als ze vinden dat ik iets fout heb gedaan. Niemand hoeft monddood te worden gemaakt, maar laten we wel fatsoenlijk met elkaar omgaan."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!