'Ajax aan kop in strijd om Eriksen'

Opvallend gerucht: Ajax maakt nog steeds werk van comeback, Kroes moet haast maken

Vandaag om 13:15

Ajax leidt de dans in de strijd om Christian Eriksen. Dat meldt het Engelse The Sun. De Deen heeft een aflopend contract bij Manchester United.

De verwachting is dat Eriksen geen nieuw contract aangeboden krijgt bij Manchester United. De 32-jarige Deen heeft nog een contract tot aan het einde van dit seizoen en kan daardoor komende zomer gratis opgepikt worden. Ajax gaat volgens boulevardkrant The Sun aan de leiding in de strijd om de handtekening van Eriksen.

De Amsterdammers hopen de Deens international na dit seizoen gratis vast te kunnen leggen. Er zou een driejarig contract voor Eriksen klaarliggen in de Johan Cruijff Arena. Alex Kroes en co. hopen zo snel mogelijk een deal te sluiten. Eriksen zou dan in het nieuwe jaar al vastgelegd moeten worden, om vervolgens zijn contract bij The Mancunians uit te dienen.

Ajax zal volgens The Sun wel snel moeten zijn met het sluiten van een deal. Verschillende clubs uit de Verenigde Staten en Saudi-Arabië zitten op het vinkentouw voor de middenvelder.

Mocht Eriksen inderdaad voor Ajax kiezen, dan keert de spelverdeler terug op het oude nest. De Deen maakte in 2009 in de jeugd de overstap van Odense BK naar Amsterdam. Na vier jaar, waarvan drie in het eerste elftal, volgde een transfer naar Tottenham Hotspur. Via Internazionale en Brentford belandde hij bij Manchester United.   

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!