Eriksen sluit poort voor Ajax en gaat voor United

Eriksen sluit poort voor Ajax: 'Andere Nederlandse club zocht wel contact'

2 september om 13:12
Laatste update: 2 september om 13:25

Ajax gaat niet in zee met Christian Eriksen. Zijn zaakwaarnemer laat aan Voetbal International weten dat de Deense routinier (32) voor zijn kans gaat bij Manchester United, terwijl een rentree in Amsterdam deze zomer ook niet aan de orde was.

Eriksen staat op de lijst van technisch directeur Alex Kroes, maar van een hereniging zal het op Deadline Day niet komen. Los van het feit dat Ajax niet de financiële middelen heeft, heeft de hoofdrolspeler ook geen plannen om Manchester United op korte termijn te verlaten. Dat laat zaakwaarnemer Martin Schoots weten aan VI.

"Manchester United speelt de komende maanden iedere drie dagen, dus hij zal nog belangrijk voor Manchester United zijn", legt Schoots uit. Belangstelling is er volgens hem genoeg: vanuit Saudi-Arabië, Turkije en de Verenigde Staten werd de laatste tijd geïnformeerd. Dat zag Eriksen, die met zijn familie in West-Europa wil blijven, sowieso niet zitten.

Een terugkeer naar Ajax behoorde zelfs niet tot de mogelijkheden, vervolgt Schoots. Wel lonkte de Eredivisie. "In januari heeft Ajax geinformeerd, maar dat was te vroeg. Deze zomer werd de vraag niet gesteld, dus was het geen item. Er was wel een andere Nederlandse club die contact zocht, maar dat was geen optie. Alle aandacht gaat nu naar Manchester United."

Eriksen heeft wel 'speciaal gevoel' bij Nederland en Ajax

Dus valt ook Anderlecht af als last-minute optie. "Met Anderlecht is alleen informeel contact geweest, maar nooit meer dan dat. Het is moeilijk als je bij in principe één van de drie grootste clubs ter wereld speelt om naar een veel kleinere competitie te gaan, vooral zonder Champions League-voetbal."

Schoots voegt er wel aan toe dat Eriksen een 'speciaal gevoel heeft richting Nederland en in het bijzonder Amsterdam'. "Hij spreekt bijvoorbeeld nog steeds perfect Nederlands, maar de vraag of hij Ajax ooit nog eens kan helpen, is nu niet aan de orde. Die speculaties kunnen we beëindigen. In ieder geval tot het einde van het kalenderjaar, dan zullen ze wel weer oplaaien."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!