Vermoedelijke opstelling Oranje: puzzel op middenveld, nieuwe linksback

Vermoedelijke opstelling Oranje: puzzel op middenveld, nieuwe linksback

Vandaag om 10:35

Ronald Koeman moet puzzelen op het middenveld, nu tegen Hongarije meerdere spelers ontbreken. Daarnaast zal ook linksachterin een oplossing gevonden moeten worden voor het ontbreken voor Nathan Aké.

Op het middenveld is het puzzelen voor Koeman, gezien de afwezigheid van Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Joey Veerman, terwijl ook Frenkie de Jong nog ontbreekt. De verwachting is dat Ryan Gravenberch, die bij Liverpool onder Arne Slot in bloedvorm verkeert, in de basis mag starten. Hij zal op het middenrif vermoedelijk worden bijgestaan door Tijani Reijnders en Quinten Timber.

Ook in de achterhoede is er een nieuw gezicht. Aké, die doorgaans verzekerd is van een basisplek, liep onlangs een blessure op. Hij zal naar verwachting worden vervangen door Micky van de Ven, die bij Tottenham Hotspur doorgaans als centrale verdediger speelt. Verder zal de defensie waarschijnlijk bestaan uit Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Drie namen die ook op het EK in Duitsland vertrouwd waren.

Voorin zal Koeman vermoedelijk kiezen voor Joshua Zirkzee als spits, daar Oranje het maandag opneemt tegen Duitsland, het land waartegen Brian Brobbey een maand eerder al een goede indruk achterliet. Op de flanken zal de bondscoach waarschijnlijk kiezen voor Cody Gakpo en Xavi Simons.

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Reijnders, Gravenberch, Timber; Simons, Zirkzee, Gakpo.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!