Koeman blij met aanstelling Jonk

Koeman blij met aanstelling bij Oranje: 'Hij is er sowieso tot het WK 2026 bij'

Vandaag om 08:12
Laatste update: om 09:05

Bondscoach Ronald Koeman is blij met de aanstelling van Wim Jonk bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde blijft tot het WK van 2026 bij Oranje als assistent-trainer van Koeman.

Volgens Koeman zijn er met Jonk harde afspraken gemaakt over de toekomst. "We hebben afgesproken dat hij sowieso tot het WK 2026 erbij is. Het kan niet dat de verbintenis daarvoor verbroken wordt, dat is ook de eis die ik heb gesteld", vertelt de oefenmeester in gesprek met de NOS

Na het vertrek van Sipke Hulshoff (Liverpool) moest Koeman op zoek naar een vervanger. "We hebben de afgelopen periode veel gesprekken gehad, ook met Jonk", aldus de bondscoach. "Daaruit leer je hoe hij over voetbal denkt, maar ook over de manier van training geven. Het is altijd afwachten hoe het dan loopt, maar het goede gevoel uit de gesprekken heb ik deze week bevestigd gezien."

Het Nederlands elftal staat vrijdagavond tegenover Hongarije in de Nations League. "We zullen meer in balbezit zijn dan de tegenstander", blikt Koeman vooruit. "Ik ben benieuwd hoe ze ons willen gaan bespelen, want ik vond dat ze vrij veel risico's namen in hun uitduel bij Duitsland." Duitsland won uiteindelijk met 5-0 van de Hongaren.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!