Van der Gijp over Nations League

Van der Gijp windt zich op over Oranje: 'Daar zit toch niemand op te wachten?!'

10 oktober om 23:20

René van der Gijp is geen van de Nations League. Volgens de analist zit er niemand te wachten op het duel van Oranje met Hongarije van vrijdag. Dat laat de oud-voetballer weten bij Vandaag Inside.

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond om 20.45 uur op tegen Hongarije in de Puskas Arena. Van der Gijp krijgt de vraag of hij naar de mannen van Ronald Koeman gaat kijken. "Daar zit toch niemand op te wachten?!", steekt de oud-voetballer van wal. "Helemaal niemand!"

Tafelgast Hélène Hendriks merkt op dat Oranje bij een overwinning zo goed als zeker van de kwartfinale van de Nations League is. "Dat weet ik", reageert Van der Gijp. Toch denkt de oud-voetballer dat hij niet de enige is die niet op de duels in de Nations League zit te wachten. "De trainers die hun spelers zien spelen denken: Als ze maar heel blijven. Wat moet je ermee verder?"

Van der Gijp vraagt zich vervolgens hardop af of de selectie van Oranje al in Hongarije is. "Anders zou je nog af kunnen bellen. Maar je bent er nu toch, dan kun je net zo goed spelen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!