Van der Gijp ergert zich aan rol van keepers in het voetbal

Van der Gijp ergert zich aan ontwikkeling: 'Dit kan toch niet, jongens'

Vandaag om 08:17

René van der Gijp heeft nogmaals zijn ergernis uitgesproken over de rol van keepers in de opbouw van een aanval. De oud-voetballer neemt de tweede treffer van Feyenoord tegen FC Twente als voorbeeld, waarbij Twente-goalie Lars Unnerstall de bal makkelijk inleverde bij de tegenstander.

"Ik moet heel eerlijk bekennen, Wilfred (Genee, red.). Jij zou zeggen: wen er maar aan, maar ik kán er niet aan wennen dat de keeper degene is die de opbouw verzorgd. Daar kan ik echt niet aan wennen, want het slaat gewoon nergens op", steekt Van der Gijp van wal bij Vandaag Inside. Hij krijgt bijval van collega Johan Derksen. "Al die trainers doen elkaar na."

Volgens Van der Gijp is Manchester City-trainer Pep Guardiola de schuldige voor deze ontwikkeling binnen de voetballerij. Vervolgens komt de 2-0 van Feyenoord tegen FC Twente ter sprake. "Dit kan toch niet, jongens. Een keeper kan een back aanspelen, maar verder houdt het op."

Over het algemeen is Van der Gijp sowieso niet te spreken over het niveau van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. "Dat was echt een duel voor de supporters. Niet voor de neutrale kijker, maar dat was het bij Ajax en PSV ook niet", vertelt de oud-voetballer, waarna Derksen inhaakt: "De Eredivisie is een bedroevend niveau. Je hoeft maar even naar een wedstrijd in Engeland te kijken en dan kijk je nooit meer naar een wedstrijd in de Eredivisie."