Radja Nainggolan wil graag terugkeren als voetballer

'Veel clubs denken dat ik te duur ben, maar 300K per jaar is niet overdreven'

Vandaag om 16:38
Laatste update: om 17:21

Radja Nainggolan hoopt nog altijd een nieuwe club te vinden. Sinds hij deze zomer transfervrij vertrok bij het Indonesische Bhayangkara FC is de 36-jarige middenvelder transfervrij. Nainggolan benadrukt dat hij - in zijn ogen - niet veel hoeft te kosten.

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Nainggolan dat hij tot dusver relatief weinig aanbiedingen ontving. "En dat vind ik zelf ook raar. Volgens mij denken veel ploegen gewoon dat ik te duur ben. Ik ga niet gratis komen sjotten (Vlaams woord voor voetballen, red.), maar 300.000 euro per jaar is ook geen overdreven loon, hè."

Nainggolan is er ook van overtuigd dat hij nog mee kan op het hoogste niveau. "Laat mij twee weken meetrainen en ik ben topfit. Weet ge wat het ook is? De nieuwe trend is blijkbaar om zo veel mogelijk jonge gasten te kopen en die tegen een duurdere prijs door te verkopen. Maar die jonge gasten hebben ook ervaren spelers rondom zich nodig om beter te worden. Kijk naar wat Antwerp doet met Chery en Odoi. Da's goed gezien. Als ik ploegen als Beerschot en Kortrijk zie spelen, kan ik nog makkelijk mee."

Dat Nainggolan graag terug wil keren op het veld, heeft geen financiële grondslag. "Ik heb een mooi kapitaal opgebouwd met het voetballen, dus eigenlijk niet nee", antwoordt de middenvelder op de vraag of hij het 'nog nodig heeft' om te voetballen. "Maar wat ik mis, is die dagelijkse routine. Op het veld staan. Wat lachen met de boys. Ik sjot ook gewoon nog altijd heel graag, snapt ge?"

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!