Ihattaren maakt eerste officieuze goal voor RKC Waalwijk

Ihattaren maakt eerste RKC-goal in doelpuntenfestijn tegen Eredivisie-subtopper

Vandaag om 15:40

RKC Waalwijk slaagt er in de Eredivisie vooralsnog niet in om te winnen, maar heeft woensdagmiddag in een oefenduel met Go Ahead Eagles wél aan het langste eind getrokken. Het werd 6-3 voor de Waalwijkers, waar Mohamed Ihattaren zijn eerste officieuze doelpunt maakte.

Ihattaren maakte de 6-3 voor RKC, en zette daarmee de eindstand op het bord. Welke andere spelers de goals van RKC voor hun rekening hebben genomen, is nog niet duidelijk. Voor Go Ahead waren Mathis Suray en Milan Smit (tot twee keer toe), beide zomeraanwinsten die vooralsnog weinig in de plannen van trainer Paul Simonis voorkomen, trefzeker. 

RKC zal deze stijgende lijn volgende week een vervolg willen geven. Dan komt FC Twente, na acht opeenvolgende verliespartijen, naar Waalwijk. Er werden woensdag overigens meer oefenwedstrijden gespeeld. FC Utrecht won met 4-0 van Vitesse, Twente en sc Heerenveen hielden elkaar in evenwicht (1-1) en FC Eindhoven stuurde de kersverse periodekampioen FC Den Bosch naar huis met een 6-0 nederlaag. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!