Salaris Eredivisie-toparbiter zorgt voor schok

Salaris Eredivisie-toparbiter zorgt voor schok: 'Dat is toch lekker eten'

Vandaag om 09:56

Valentijn Driessen grapt dat de 'Week van de Scheidsrechter' helemaal verkeerd is aangepakt in Nederland. De Telegraaf-verslaggever meent dat de KNVB beter had kunnen uitpakken met het salaris van de toparbiters.

Het afgelopen Eredivisie-weekend stond in het teken van de Week van de Scheidsrechter. 'Word scheidsrechter' prijkte op de achterkant van de shirts van de leidsmannen. "Ze hadden niet het woord scheidsrechter op de rug moeten plaatsen, maar ze hadden moeten zeggen wat je ermee kunt verdienen. Dat is gewoon godsgruwelijk veel", reageert Driessen in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Die gasten pakken meer dan 2500 euro per wedstrijd. Dat is toch lekker eten als je drie wedstrijden in de week kunt fluiten."

Mike Verweij komt met iets meer informatie. "Voor topwedstrijden tweeduizend euro netto", weet hij. Presentator Pim Sedee klappert met zijn oren, voordat Driessen aanvult. "Vijf-sterrenhotel, een leaseauto ongetwijfeld en maar twee of drie keer in de week werken. Voor de rest helemaal niets. En als je dan ook internationaal fluit gaat het helemaal rap. Dus met Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük hoef je echt geen medelijden te hebben. Jij wil toch ook wel uitgefloten worden voor vijftienduizend euro netto in de maand? Ik wel hoor."