Van der Gijp over Bar Laat en Neeskens

Van der Gijp: 'Neeskens is grote speler, blijkbaar hebben ze een debiele redactie'

Vandaag om 06:49

René van der Gijp was dinsdagavond niet te spreken over de manier waarop het programma Bar Laat het overlijden van Johan Neeskens besprak. De analist snapt niet dat de oud-topvoetballer zo weinig aandacht kreeg.

"Je hebt trainers, Henk Fraser, noem ze allemaal maar op, maar je hebt ook trainers die iets neergezet hebben, die Nederland op de kaart hebben gezet", steekt Van der Gijp van wal bij Vandaag Inside. "Je hebt spelers, een Mats Wieffer, ik noem maar wat. Maar je hebt ook spelers die écht grote spelers zijn geweest, hele grote spelers. Van Hanegem, Keizer, Cruijff, Neeskens, Wim Jansen, Ruud Gullit, ga nog maar even door."

"Dan vind ik niet dat je als tv-programma kan zeggen: Ja, god, Neeskens is overleden", gaat Van der Gijp verder. "Godverdomme. Jeetje. Jong man. Ja, jong. Onverwachts ook. Nou ja, we gaan door, we komen er dalijk nog even op terug." Van der Gijp vindt de manier waarop presentatrice Sophie Hilbrand en Bar Laat met het overlijden van Neeskens omgingen niet kunnen. "Dat moet je afmaken, dat kan gewoon niet. Er liggen 150 van die idioten op het Centraal Station in Utrecht, dáár gaan we dan naartoe. Sommige dingen kunnen niet, dit van gisteren kon niet. Een grote speler die ons op de kaart heeft gezet."

Johan Derksen snapt wel waarom Bar Laat doorging, maar is het er ook niet mee eens. "Het is de huidige structuur van dat programma. Het moet flitsender, dat is het idee. Maar het is alleen maar warrig", aldus de journalist. "Ja, maar van die structuur kun je van afwijken", reageert Van der Gijp, die er vervolgens op wordt gewezen dat Bar Laat later nog wel terugkwam op het overlijden van Neeskens. "Ja, hèhè, na een halfuur", aldus Van der Gijp. "Ik vind dat gewoon niet kunnen. Schijnbaar hebben ze gewoon een debiele redactie."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!