Derksen heeft geen hoop meer voor Memphis in Brazilië

Derksen heeft geen hoop meer in avontuur Oranje-international: 'Dat wordt niks met hem'

8 oktober om 23:38

Johan Derksen denkt niet dat het avontuur van Memphis Depay in Brazilië nog een succes wordt. Het dienstverband van de Nederlander staat op losse schroeven door een financieel onzekere periode bij de hoofdsponsor van Corinthians.

Volgens de Braziliaanse journalist Paulo Vinícius Coelho is het salaris van Memphis mogelijke op korte termijn niet meer te betalen voor Corinthians. De belangrijke sponsor Esportes da Sorte staat volgens Coelho op instorten en dat bedrijf betaalt voor een groot gedeelte het salaris van de Nederlandse ster. Esportes da Sorte is een gokbedrijf en de Braziliaanse regering werkt dat bedrijf tegen, waardoor er mogelijk financieel zwaar weer dreigt.

Derksen denkt dat de ontbinding van zijn contract bij Corinthians een mogelijke redding kan zijn voor Memphis. "Daar wordt het niks met die jongen. Als hij dat salaris niet krijgt, dan zal hij daar niet blijven hangen. Misschien is dat zijn redding wel", zo vertelt de analist in Vandaag Inside.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!