Hiddink heeft mooie woorden over Neeskens

'Ik liet Neeskens als assistent meedoen met partijtjes, kleunde er ouderwets in'

Vandaag om 09:21

Ook bij Guus Hiddink is het overlijden van Johan Neeskens hard aangekomen. De voormalig bondscoach van Oranje deelt zijn herinneringen over de oud-Ajacied met De Telegraaf.

Hiddink herinnert zich hoe hij Neeskens als assistent bij Oranje benaderde toen de voormalig middenvelder nog een amateurclub in Zwitserland trainde. "Hij miste nog wel een trainersdiploma en hij is toen ook direct op de trainerscursus gegaan", vertelt Hiddink.

Tijdens het WK 1998 was Neeskens een belangrijke schakel in de staf. "Hij maakte als speler naam met zijn hardheid, maar hij was zeker geen harde trainer. Hij was juist iemand die heel goed kon luisteren en altijd openstond voor een gesprek met de spelers."

De bezetenheid van Neeskens bracht Hiddink tijdens hun samenwerking soms in het veld. "Ik liet hem soms expres nog even meedoen in een partijtje. Johan was al dik in de veertig, maar hij kleunde er nog ouderwets in, als dat nodig was. Dat was soms wel eens goed, als het wat al te gezapig was."

Het nieuws van het overlijden van voormalig middenvelder van onder meer FC Barcelona kwam voor Hiddink als een schok. "Ik had hem kort daarvoor nog een bericht gestuurd. We zouden elkaar binnenkort weer ontmoeten. Zo nu en dan kwamen we samen met Johan, Willem van Hanegem, Sjaak Swart en onze vrouwen voor een gezellig diner en een fijne avond."