'Real Madrid wil transfervrije Davies en Alexander-Arnold'

'Real Madrid heeft twee transfervrije backs op het oog'

Vandaag om 10:42
Laatste update: om 13:49

Real Madrid heeft transfervrije versterkingen op het oog. Zowel Trent Alexander-Arnold als Alphonso Davies staan op het verlanglijstje van De Koninklijke. Hiermee hoopt de Spaanse topclub een eerder uitgevoerd transfertrucje te herhalen.

Carvajal heeft afgelopen weekend een ernstige kruisbandblessure opgelopen bij Real Madrid en zal lange tijd afwezig zijn. Ondanks zijn blessure blijft hij bij de club, gezien zijn recente contractverlenging. Carlo Ancelotti heeft nu alleen Lucas Vazquez als rechtsback, wat Real Madrid ertoe aanzet om Alexander-Arnold te benaderen, zo stelt Marca.

Real Madrid zal pas vanaf 1 januari 2025 gaan onderhandelen met de Engelse back en alleen als hij zijn aflopende contract bij Liverpool nog niet heeft verlengd. Deze strategie wordt door voorzitter Florentino Perez ook toegepast bij Alphonso Davies. Zijn contract bij Bayern München, net als dat van Alexander-Arnold bij Liverpool, loopt in de zomer van 2025 af.

Het aantrekken van transfervrije topspelers is niet nieuw voor Real Madrid. Kylian Mbappé, Antonio Rüdiger en David Alaba werden eerder op dezelfde manier aangetrokken. In het nieuwe kalenderjaar mogen spelers met aflopende contracten officieel met andere clubs kunnen onderhandelen.