Vink: Brobbey 'met klotegevoel in kleedkamer Ajax'

Vink: één speler van Ajax 'zit met een klotegevoel in de kleedkamer'

Vandaag om 20:14

Marciano Vink vermoedt dat niet alle Ajax-spelers na de late zege op FC Groningen (3-1) met een goed gevoel in de kleedkamer opzochten. De gewisselde Brian Brobbey zag invallers Wout Weghorst en Chuba Akpom scoren, terwijl hij zelf nog droog staat in de Eredivisie.

Brobbey kreeg ook tegen Groningen goede mogelijkheden, maar blijft wachten op zijn eerste Eredivisie-goal van het seizoen. Na 59 minuten moest hij het veld ruimen voor Akpom. "Als dit het beleid is, wat doe je dan met het talent Brobbey?", vraagt Vink zich hardop af bij ESPN.

De oud-international denkt dat Brobbey niet blij is met de wissels op de momenten dat het even niet loopt. "Brobbey komt niet tot goals en daar wordt hij dan na zestig minuten op afgerekend. Hij zit met een klotegevoel in de kleedkamer", stelt Vink.

"Aan de andere kant: de voetballerij is hard", voegt de ESPN-analist eraan toe. "Als ploeg ben je hier heel blij mee (met de zege, red.), maar ik kan me voorstellen dat het vervelend is als jouw vervanger het beter doet. Brobbey was vandaag niet fantastisch, maar ook niet slecht."