Weghorst bevrijdt Ajax, maar zou eigenlijk niet spelen

Ajax-verlosser Weghorst zou eigenlijk niet spelen: 'Ik zei: laten we het doen'

Vandaag om 19:12
Laatste update: om 20:11

Wout Weghorst is blij en trots na zijn gouden invalbeurt voor Ajax. In de slotminuten wees hij zijn ploeg de weg naar de drie punten tegen FC Groningen (3-1). En dat terwijl hij eigenlijk niet mee mocht doen.

"Dit zijn de mooiste invalbeurtjes", lacht Weghorst bij ESPN. Aanvankelijk zou hij door hamstringklachten niet bij de wedstrijdselectie zitten. "Het was kantje boord. De hele week heb ik keihard gewerkt om het te redden, maar de twijfel bleef. Toen zei ik (tegen de medische staf, red.): laten we het maar gewoon doen, want als het nodig is... Dan komt het precies zo uit. Het moet zo zijn."

Weghorst werd bij de 2-1 op maat bediend door mede-invaller Anton Gaaei. De twee zaten naast elkaar op de bank en hebben een klik. "Ja, we hadden het er tijdens de wedstrijd al over. Hij heeft echt een fantastische voorzet. Beter kan niet."

De komende twee weken werkt Weghorst in Amsterdam aan zijn fitheid. Bondscoach Ronald Koeman besloot de Ajax-spits niet op te roepen voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland. "We hebben gebeld en uiteindelijk de keuze gemaakt om het deze keer niet te doen, ook omdat het tot aan donderdag zo onzeker was of ik het wel zou halen. Nu moet ik fris worden. Dan ben ik er de volgende keer weer bij, zei hij."