Vraag van Kraay valt verkeerd bij Farioli na Ajax-zege

Vraag van Kraay valt verkeerd bij Farioli: 'Dit hoor ik na elke Ajax-wedstrijd...'

Vandaag om 19:52
Laatste update: om 20:11

Francesco Farioli wordt de vragen over de fitheid van zijn spelers langzaam zat. Dat blijkt uit het interview dat hij gaf aan ESPN-verslaggever Hans Kraay na Ajax - FC Groningen.

Kraay complimenteerde Farioli voor de zege op FC Groningen (3-1), maar begreep niet waarom Brian Brobbey weer na een uur werd gewisseld. "Hoe kan hij dan fit worden?", vraagt de ESPN-verslaggever zich af. "Dit hoor ik na elke wedstrijd...", reageert Farioli geprikkeld. "Dit is voor mij geen discussie. Voorin hebben we energie nodig. We hebben drie heel goede spitsen (naast Brobbey zijn dat Wout Weghorst en Chuba Akpom, red.). Iedereen krijgt zijn kansen en minuten."

Kraay stelt vervolgens dat het tempo te laag was in de tweede helft, waardoor Ajax de controle kwijtraakte. Farioli kan een lach niet onderdrukken. "Je lacht. Waarom?", aldus Kraay. Farioli: "Ja, ik lach. Want we komen uit een reeks van zes wedstrijden in vijftien dagen. Dus het is normaal dat de energie wat lager is. Hoe is het mogelijk dat ik dit elke keer moet verantwoorden en herhalen? Je hebt ook te maken met de tegenstander. Natuurlijk willen we makkelijker winnen, maar dat is niet de huidige realiteit. We moeten vechten voor elk punt."