Go Ahead legt Heracles ruim over de knie

Go Ahead legt Heracles in slotfase ruim over de knie en nestelt zich in subtop

Vandaag om 14:13

Go Ahead Eagles heeft zich in de subtop van de Eredivisie genesteld. De ploeg van Paul Simonis herstelde zich na een tegenvallende eerste helft en won uiteindelijk nog ruim van Heracles Almelo: 4-1.

Het duel in De Adelaarshorst moest al snel stil worden gelegd, omdat iemand onwel was geworden op de tribune. Na de korte onderbreking had Go Ahead licht de overhand, maar het eerste kansje was voor de bezoekers. Een kopbal van Suf Podgoreanu werd uit de bovenhoek getild door Luca Plogmann. Daarna liet ook Go Ahead zich zien. Fabian De Keijzer hield zijn doel echter schoon en de rebound van Bobby Adekanye werd geblokt.

Kort voor rust was het alsnog raak. Heracles brak de ban: Luka Kulenovic, die een eerdere inzet nog gekeerd zag worden door Plogmann, kopte raak uit een voorzet van Benita. In de tweede helft moest de thuisploeg uit een ander vaatje tappen en dat lukte. Na 55 minuten viel een hoekschop voor de voeten van Gerrit Nauber, die binnen werkte: 1-1. Go Ahead drukte daarna door, maar een goal van Oliver Antman werd afgekeurd. Zijn vervanger Oliver Edvardsen kreeg de bal er van dichtbij aanvankelijk ook niet in.

Toch stond Edvardsen uiteindelijk aan de basis van de 2-1. De Noor kreeg na een fout in de Almelose opbouw een penalty, die door Mats Deijl werd benut. De Deventenaren lieten Heracles daarna nog lang in leven, maar konden na 89 minuten definitief opgelucht ademhalen. Oliver Edvardsen bediende Victor Edvardsen en die laatste rondde beheerst af. Het werd zelfs nog mooier voor de thuisploeg. Oliver Edvardsen gaf ook nog een assist op Finn Stokkers.

Door de zege in de oostelijke derby klimt Go Ahead naar de voorlopige vijfde plaats met dertien punten. Heracles staat elfde met negen punten.