Coach Ajax Vrouwen: 'Was ongelukkig'

Coach Ajax Vrouwen na stortvloed aan kritiek: 'Het was ongelukkige uitspraak'

Vandaag om 12:23

Ajax Vrouwen-trainer Hesterine de Reus noemt haar uitspraken over het mislopen van de Champions League 'ongelukkig'. In aanloop naar het competitieduel met AZ komt zij voor de camera van ESPN terug op haar gewraakte uitspraak.

De Reus werd onlangs gevraagd hoe groot de kater was na het mislopen van de Champions League met Ajax Vrouwen. Dat viel volgens haar wel mee. "Nee, dat is niet echt zuur. Het spelen van dubbele wedstrijden is een enorme belasting. Dat heeft Ajax vorig jaar ook ervaren. Dus heel stiekem ben ik blij dat we zelf controle hebben over de weekbelasting", liet zij weten.

De trainster werd aan alle kanten om de oren geslagen met die uitspraak. Ze beseft dat ze zich niet goed heeft uitgedrukt. "Laten we zeggen dat het heel duidelijk is dat het een ongelukkige uitspraak was. De consequenties waren daar na afloop van het interview", verwijst ze in gesprek met ESPN op de massale kritiek. "Maar ik vond wel dat het team fantastisch gevoetbald heeft, dus ik vond het ook jammer dat daar minder over geschreven werd. Laat het duidelijk zijn dat we naar Denemarken zijn afgereisd met de intentie dat we daar de groep konden winnen. Dat was de focus, dat was het doel."

"Het is net niet gelukt en natuurlijk is iedereen dan super teleurgesteld, inclusief mezelf", vervolgt De Reus. "Maar we proberen snel te schakelen. Natuurlijk is het, buiten enige context, een heel onhandige uitspraak. Daar kijk ik dan naar terug en denk ik: niet handig, niet goed gedaan. Maar het neemt niet weg dat Ajax vol ambitie zit en ik ook. We willen zo veel mogelijk prijzen winnen en op hoog niveau voetballen. Alleen het is in de Champions League mislukt, dan gaan we vooruit kijken en blijven we niet hangen in wat niet meer mogelijk is."