Amourricho van Axel Dongen op weg terug bij Ajax

'Ajax' grootste talent in 2021' kan zich snel melden bij Farioli: 'Stap voor stap'

Vandaag om 13:24

Amourricho van Axel Dongen is weer op de weg terug in Amsterdam. De twintigjarige buitenspeler kampte in de afgelopen twee seizoenen met zes verschillende blessures, maakte vorige maand zijn rentree en viel vrijdagavond wederom in bij Jong Ajax. In gesprek met ESPN geeft de aanvaller een update.

"Met mij gaat het goed. Ik ben blij dat ik weer aan het voetballen ben, dat ik weer mag doen wat ik leuk vind. Ik voel me gewoon lekker en fit. Het is gewoon hopen dat het zo lang mogelijk zo blijft", steekt Van Axel Dongen, die in 2021 nog de trofee voor grootste Ajax-talent won, van wal.

Na twee jaar lang te hebben gevochten tegen verschillende blessures, is de aanvaller nu op de weg terug. Vrijdagavond mocht hij een halfuur meedoen tegen Helmond Sport (1-1). "Voor nu is dat het maximum, maar we gaan de volgende wedstrijd kijken of ik al meer kan. Daarna bekijken we het stap voor stap", stelt hij.

Bang voor een terugval of nieuw blessureleed is de vlugge buitenspeler in ieder geval niet. "Nee, zeker niet. Als ik op het veld sta, voel ik me gewoon helemaal vrij. Ik vergeet gewoon alles. Ik doe wat ik leuk vind, dus dan denk je niet aan andere dingen", aldus Van Axel Dongen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!