Van Nistelrooij krijgt hulp van Meulensteen als hij coach wordt

Oud-coach doet suggestie: 'Als Van Nistelrooij United-coach wordt, ben ik bereid te helpen'

Vandaag om 11:17

Voormalig Manchester United-trainer René Meulensteen is bereid om Ruud van Nistelrooij te assisteren als hij coach van de club wordt. De Nederlander was lange tijd de rechterhand van Sir Alex Ferguson en werkte dus vaak met de oud-spits.

"We kennen elkaar goed, want ik heb natuurlijk met hem gewerkt. We hebben altijd wel contact gehouden. Ik heb hem heel hoog zitten", vertelt Meulensteen in de No Tippy Tappy Football Podcast. "Ik denk bijvoorbeeld dat hij te vroeg weg is gegaan bij PSV. Hij deed het daar erg goed, maar dat is ook een beetje hoe hij in elkaar steekt. En nu is hij bij United terecht gekomen."

Meulensteen krijgt dan ook de vraag of hij terug zou keren bij Manchester United. "Als ik een baan aanneem, dan wil ik zeker weten dat ik een verschil kan maken. Niet alleen voor de aanvulling. Ik zal mezelf ook moeten aanpassen, want ik zal Manchester United niet meer herkennen als ik nu terugkeer. Maar als Van Nistelrooij vraagt of ik terug wil keren, dan zal ik hem zeker helpen met wat ik voor hem kan doen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!