Joseph Oosting en FC Twente maken zich na Fenerbahçe op voor 'nieuwe topwedstrijd'

'Opnieuw topwedstrijd' voor Twente: 'Iedereen moet aanstaan, zijn in ontwikkeling'

Vandaag om 17:23

Na het gelijke spel tegen Fenerbahçe (1-1) wacht voor FC Twente zondag 'opnieuw een topwedstrijd', stelt Joseph Oosting op de website van de Tukkers. De oefenmeester blikt desondanks met het volste vertrouwen vooruit op het uitduel tegen Feyenoord

"Feyenoord heeft ook dit seizoen weer een ploeg die goed in elkaar steekt", steekt Oosting van wal. "Het wordt zondag opnieuw een topwedstrijd. Feyenoord - FC Twente is altijd een prachtig affiche."

Het remise tegen Fenerbahçe heeft het zelfvertrouwen van de Tukkers goed gedaan, ziet Oosting. "We speelden misschien wel onze beste wedstrijd. Als je kijkt hoe dominant we speelden, zowel aanvallend als verdedigend, dan hadden we moeten winnen van Fenerbahçe. We hebben het goed gedaan, met lef gespeeld en met een hoge intensiteit, toch winnen we niet. Na de 1-0 kregen we kansen op een tweede goal. Die maken we niet en dan krijg je te maken met de wetten in het topvoetbal..."

Toch geeft het geen garanties voor zondag. "Ook tegen Feyenoord wordt er van ons weer een hoog niveau gevraagd en daar willen we klaar voor zijn. Iedereen moet aanstaan en we hebben elkaar weer nodig. We zijn een elftal in ontwikkeling, kunnen nog stappen maken en hebben al laten zien waartoe we in staat zijn. Dat geeft vertrouwen", besluit Oosting.

Feyenoord en Twente trappen zondag om 14.30 uur af in Rotterdam. Feyenoord speelde afgelopen week evenals Twente midweeks. De Rotterdammers wonnen in Catalonië van Girona (2-3).