Spelersrapport FC Twente - Fenerbahçe

FC Twente op rapport: hoge cijfers na intense avond, Oosting-tactiek klopt wéér

3 oktober om 22:58
Laatste update: 3 oktober om 23:02

FC Twente heeft de indrukwekkende Europa League-start donderdagavond een passend vervolg gegeven. Het speelplan van Joseph Oosting klopte wederom. Fenerbahçe werd lang onschadelijk gemaakt, totdat Sofyan Amrabat opeens die weergaloze pass verstuurde. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de hoofdrolspelers. 

Lars Unnerstall - 7: wat valt er nog over Unnerstsall te schrijven? De Duitser bewijst keer op keer een werkelijk geweldige keeper voor Twente te zijn. Ook tegen Fenerbahçe was hij weer uitstekend. Vooral zijn redding in de 23ste minuut mocht er wezen. Bij de goal van Dusan Tadic was hij kansloos. 

Bart van Rooij - 7: was niet zo goed als vorige week op Old Trafford, maar de rechtsback haalde tegen Fenerbahçe opnieuw een erg hoog niveau. Met ontzettend harde en zuivere passes slaagde hij er geregeld in middenvelders te vinden, en in de felle duels met Tadic stond hij meer dan zijn mannetje. 

Mees Hilgers - 7: speelde geconcentreerd en sterk. Het zegt veel dat Fenerbahçe op een paar momenten in de eerste helft na eigenlijk niet echt gevaarlijk wist te worden in Enschede, totdat Tadic in de 71ste minuut opeens vogelvrij stond.

Max Bruns - 6,5: oerdegelijk. Zo kan je het optreden van Bruns tegen Fenerbahçe misschien wel het best omschrijven. Dat is knap, want de 21-jarige verdediger moest samen met Hilgers de gelouterde Fenerbahçe-spits Youssef En-Nesyri onschadelijk maken. Dat lukte.

Anass Salah-Eddine - 7: heeft echt zijn draai gevonden. De linksback is erg comfortabel aan de bal, en kwam daarom in balbezit nauwelijks in de problemen. Ook verdedigend voerde hij zijn taken goed uit. 

Youri Regeer - 7: een belangrijke schakel op het Twente-middenveld. Regeer is fysiek niet de sterkste, maar wel erg slim. Aan de bal liet hij ook goede dingen zien. Het was de middenvelder die vrij liep om Vlap vervolgens te voorzien van een perfecte assist.

Michel Vlap - 7,5: miste kort na het eerste fluitsignaal een erg grote kans, maar maakte die misser even later goed door een vlot lopende aanval ietwat curieus binnen te koppen. Na een flink uur spelen zat zijn wedstrijd erop. Vlap oogde teleurgesteld bij zijn wissel, maar kan terugkijken op een zeer verdienstelijke pot. 

Sem Steijn - 7: niet alles wat Steijn aan de bal laat zien is goed, maar alleen al vanwege zijn tomeloze energie is de geboren Hagenaar zó belangrijk voor Twente. De aanvallende middenvelder bleef maar loopacties maken, waarmee hij de defensie van Fenerbahçe continu problemen bezorgde. Bij de 1-0 was hij belangrijk met een fraaie voorassist. 

Ricky van Wolfswinkel - 6,5: voerde zijn taken goed uit, en verdedigde mee wanneer nodig. Aanvallend kwam de geïmproviseerde rechtsbuiten er niet echt aan te pas, maar duidelijk is dat Van Wolfswinkel met zijn ervaring een belangrijke factor is. 

Sam Lammers - 6: speelde een beetje een ongelukkige wedstrijd. Lammers zat in de tang bij Alexander Djiku en Rodrigo Becão, en was in de momenten dat hij wel wat uit had kunnen richten iets te slordig. Speelde zich na ruim een uur spelen erg knap vrij, maar was toen te wild in zijn afronding. In de slotminuten maakte hij bijna een wereldgoal. 

Mitchell van Bergen - 5,5: het blijft een beetje blaffen, maar niet bijten. Van Bergen is pijlsnel, en manoeuvreert zich daarmee vaak in kansrijke posities, zo ook tegen Fenerbahçe. Het lukte hem echter weer niet om het net te vinden. 

Invallers
Mathis Kjolo - X: viel na 67 minuten spelen in voor Vlap, maar speelde tekort voor een beoordeling. 

Sayfallah Ltaief - X: viel na 67 minuten spelen in voor Van Bergen, maar speelde tekort voor een beoordeling. 

Daan Rots - X: viel na 88 minuten spelen in voor Daan Rots, maar speelde tekort voor een beoordeling.

Trainer
Joseph Oosting - 7,5: al snel kon de conclusie getrokken worden dat het speelplan van Oosting om Fenerbahçe te bedwingen klopte. De Turken werden vanaf minuut één opgejaagd, en daar stopte Twente eigenlijk niet mee. Oosting weet zijn spelers te raken, en is ook tactisch zeer bekwaam. Fenerbahçe kwam immers totaal niet in zijn spel, tot Amrabat opeens die weergaloze pass verstuurde.