Willem van Hanegem kritisch op Feyenoord-duo

Van Hanegem vreest vertrek van belangrijke Feyenoord-kracht: 'Dat denk ik'

Vandaag om 16:21

Willem van Hanegem denkt dat Quinten Timber niet lang meer voor Feyenoord speelt. De Kromme ziet dat de aanvoerder van de Rotterdammers steeds beter gaat spelen. "Maar het kan ook weleens zo zijn dat hij het straks zo naar zijn zin heeft en zegt: ik blijf nog een jaar."

"Ik denk dat hij aan het eind van het seizoen weggaat", stelt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. De Feyenoord-legende ziet de middenvelder hard werken en steeds beter spelen, maar heeft ook één specifieke tip voor hem.

De kersverse aanvoerder van Feyenoord moet volgens Van Hanegem niet te veel hooi op zijn vork nemen. "Dat redt hij niet." Een Timber in mindere vorm, heeft enorme invloed op het elftal van Brian Priske, ziet De Kromme. "Als de rest van het team ziet dat hij minder wordt, dan slaat dat weer terug op de rest en dat moet je voorkomen."

Ook op Timbers teamgenoot Ayase Ueda is Van Hanegem kritisch. "Nu kan hij laten zien waarom hij erin had gemoeten in de periode dat Giménez niet goed draaide. Dat heb ik gewoon nog niet gezien", constateert de voormalig voetballer.