Ten Hag onder vuur door opmerkelijke verklaring betreft Rashford-wissel

Ten Hag onder vuur door opmerkelijke verklaring betreft Rashford-wissel in Porto

Vandaag om 12:25

Marcus Rashford was de absolute uitblinker aan de kant van Manchester United in de eerste helft tegen FC Porto. Met een doelpunt en een assist zorgde hij al snel voor een 0-2 voorsprong van zijn ploeg. Toch werd Rashford in de rust gewisseld door Erik ten Hag en niet vanwege een blessure.

"Ik moet roteren", verklaart Ten Hag na afloop van de Europa League-wedstrijd voor de camera van TNT Sports. "Alejandro Garnacho speelt een geweldig seizoen, dus ik bracht hem in de rust. Zondag hebben we weer een hele zware wedstrijd voor de boeg, dus we hebben alle spelers fit nodig", vervolgt Ten Hag. Zondag gaat United in de Premier League op bezoek bij Aston Villa.

De vroege wissel van Rashford deed bij velen in Engeland de wenkbrauwen fronsen, maar volgens Ten Hag was het een logische wissel. "Aston Villa heeft een rustdag meer en wij spelen een uitwedstrijd. We willen frisse spelers op het veld hebben staan zondag", besluit Ten Hag.

United gaf in Porto de 0-2 voorsprong compleet weg en kwam zelfs met 3-2 achter. In de blessuretijd redde invaller Harry Maguire een punt voor Ten Hag.