Ten Hag vraagt United-fans om meer tijd

Ten Hag vraagt United-fans om tijd: 'We zitten in een proces, wacht maar af'

3 oktober om 23:57
Laatste update: 4 oktober om 00:12

Erik ten Hag vraagt de fans van Manchester United na de knotsekke 3-3 bij FC Porto om geduldig te zijn. De manager, die onder grote druk staat, is ervan overtuigd dat het op de lange termijn goedkomt. 

"We begonnen heel goed aan de wedstrijd", vertelt Ten Hag na afloop bij TNT Sports. De Nederlander doelt daarmee op de snelle 0-2 voorsprong, die uiteindelijk door Porto ongedaan werd gemaakt. "We verloren de controle in het middelste deel van de wedstrijd. Daarin moeten we beter verdedigen. Dat moet beter."

Ten Hag heeft wel een idee over hoe het kan dat United de grip verloor op de wedstrijd. "Beter zijn aan de bal, zoals in het eerste deel van de wedstrijd. We hadden ook dynamischer moeten zijn. In de halfspaces stonden spelers vrij. Die hadden we meer moeten bereiken." Dat United net als afgelopen weekend tegen Tottenham Hotspur drie goals moest slikken, zit Ten Hag dwars. "Als je drie keer scoort in een uitwedstrijd in Europa, moet dat genoeg zijn."

De verslaggever vraagt tot slot ook naar de toekomst van Ten Hag bij United, die volgens diverse media afhangt van het treffen met Porto en Aston Villa, komende zondag. "Beoordeel ons niet op dit moment. Beoordeel ons aan het eind van het seizoen. Wacht gewoon. We zijn bezig met een proces, en zullen verbeteren. We hebben twee seizoenen gehad waarin we finales hebben bereikt. Wacht maar af."