Vink duidt probleem bij Priske en Feyenoord: 'Dat sijpelt door naar de spelers'

Vink duidt probleem bij Priske en Feyenoord: 'Dat sijpelt door naar de spelers'

Vandaag om 12:45

Marciano Vink denk dat de systeemwisselingen van Brian Priske bij Feyenoord wellicht voor twijfels hebben gezorgd bij de spelers, zo geeft de analist aan in Voetbalpraat. Bram van Polen richt zich op het gebruik van social media van de Deen, dat in zijn ogen te dominant aanwezig is.

Van Polen hoopt dat Feyenoord snel zijn vorm hervindt, maar is niet gecharmeerd van de online activiteiten van Priske. "Waarom moet je continue naar buiten toe treden? Ook met zo'n bericht op social media, waarom? Houd dat lekker voor je, houd dat intern. Dat hoeft niet", wijst de clubicoon van PEC Zwolle naar de Instagram-berichten van Priske.

Vink vermoedt dat Priske zich niet geheel comfortabel voelt met de ontwikkelingen bij Feyenoord, waar hij zijn 3-4-3 systeem snel overboord gooide om terug te schakelen naar de 4-3-3 die Feyenoord ook vorig jaar hanteerde. "Hij heeft natuurlijk bij Sparta Praag met dat 3-4-3 systeem behoorlijk succes gehad, daar heeft hij gevoel bij. Het is niet voor niets dat hij dat ook bij Feyenoord wilde gaan spelen. Uiteindelijk is hij na twee wedstrijden naar een ander systeem gegaan, waar hij minder gevoel bij heeft."

De twijfel zou weleens over kunnen slaan op de spelers, denkt Vink. "Nu komt hij binnen met een systeem, met een idee, en wordt dat allemaal afgeschoten. Nu heeft hij een ploeg die misschien de twijfel bij de trainer proeft. En dat je nu eigenlijk een trainer hebt die nu met een systeem aan de gang is met spelers waar hij zichzelf al niet eens senang bij voelt. Je bent aangesteld omdat je standvastig bent en een bepaald voetbal speelt. Het is nu niet stuurloos, maar ik heb wel het idee dat mensen dingen doen die niet helemaal bij hen passen. En dat dat ook in het elftal doorsijpelt."