Priske was in beeld bij Manchester City

Priske was in beeld bij Manchester City: 'Klopt dat ik gesprekken heb gevoerd'

Vandaag om 07:39
Laatste update: om 08:59

Brian Priske heeft in het verleden gesprekken gevoerd met Manchester City. De trainer van Feyenoord was bij de Engelse topclub in beeld als 'set piece coach'.

"Waar heb je dit gevonden?", vraagt Priske zich af als Voetbal International de interesse van City voorlegt. "Ik hou er niet van hierover te praten, dat staat dan zo… alsof je jezelf op de borst klopt. Het is waar dat ik daar gesprekken heb gevoerd, maar we zijn niet tot een samenwerking gekomen."

Priske was in beeld toen Mikel Arteta nog de rechterhand van manager Pep Guardiola was. De 47-jarige Deen werkte op dat moment zelf nog bij FC Midtjylland. "Het gaf best een goed gevoel dat het werk wat we deden bij FC Midtjylland werd erkend. Standaardsituaties kunnen het verschil maken als teams op het hoogste niveau aan elkaar zijn gewaagd en kansen uit open spel schaars. Ik hecht veel waarde aan set pieces."

"Bij Feyenoord zijn ze in de goede handen van Etiënne Reijnen", vervolgt Priske. "Hij is een nog jonge trainer, maar echt goed. Als het gaat om standaardsituaties, horen we ook tot de top in de Eredivisie."