Zaakwaarnemer Jansen in de bres voor Kuyt:

Problemen stapelen zich op voor Kuyt na 'gok': 'Er was deze zomer niks meer'

Vandaag om 18:50

Het heeft voor de Belgische hekkensluiter Beerschot geen enkele zin om Dirk Kuyt te ontslaan. Dat stelt Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de oud-international, die het moeilijk heeft sinds de promotie naar de Jupiler Pro League.

Beerschot verzamelde in de eerste negen speelrondes slechts één punt en staat troosteloos laatste in België. Toch blijft Kuyt voorlopig op zijn post. "Denken jullie nou werkelijk dat een nieuwe trainer de problemen van Beerschot kan oplossen? Natuurlijk niet", aldus Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Heel gelukkig is Kuyt hoe dan ook niet, weet de zaakwaarnemer. "Deze zomer was er niks meer. Geen algemeen directeur, geen sportief directeur, geen technische staf en geen fatsoenlijke trainingsaccommodatie." Toch verlengde Kuyt zijn contract. "Hij heeft de gok gewaagd, maar de trainingsaccommodatie is er nog altijd niet, de nieuwe directeur is overwerkt en maar liefst zes nieuwe spelers kregen niet meteen een verblijfsvergunning in België. Dirk loopt er - net als bij ADO Den Haag - manusje-van-alles te spelen."

"Of ik weet wat die Arabieren willen bereiken met de club? Nee, die vraag kan ik niet beantwoorden. Maar ze zijn volgens mij wel te goeder trouw", vervolgt Jansen. "Ze besturen de club weliswaar van bovenaf, samen met nog een aantal andere clubs. Dat werkt niet. Zeker niet als je het voetbalhart uit een club haalt. Ze denken te veel corporate, te bedrijfsmatig."