Van Persie doet niet aan harde straffen

Van Persie vindt struikelblok: 'Vraag mij af of ik daar goed in ga worden'

Vandaag om 12:35
Laatste update: om 12:43

Robin van Persie vindt het soms moeilijk om talenten op de bank te moeten zetten. De hoofdtrainer van SC Heerenveen kan zich goed verplaatsen in jonge spelers en twijfelt of hij er ooit goed mee om zal kunnen gaan.

Van Persie vertelt in een interview met de NOS ernaar te streven om als trainer eerlijk, open en transparant te zijn. Vooral als het gaat om het maken van keuzes over wie er wel en niet speelt. Daar heeft hij op zich geen probleem mee, want dat hoort volgens hem bij het beroep. Bij jonge talenten ligt dat voor hem echter anders.

"Daar heb ik wel veel moeite mee. Omdat ik weet wat er in die jonge jongens omgaat", vertelt door voormalig topspits. "Ik vraag mij ook af of ik daar heel erg goed in ga worden. Ik gun spelers, en vooral jonge spelers, het allerbeste. Maar vanuit mijn rol moeten er wel keuzes worden gemaakt."

Ook denkt Van Persie dat men hem niet snel boos zal zien. "Een teleurgestelde Van Persie zul je in de media wel kunnen zien, een blije zal je zeker ook tegenkomen. Maar een boze? Ik hoop het niet."

Zo gelooft de 41-jarige oefenmeester ook niet in boetes. "Ik geloof er niet in om als iemand één minuutje te laat is, daar een boete aan vast te plakken of op voorhand al te zeggen dat diegene niet speelt. Nee, ik ga ervan uit dat iedereen hier op tijd wil zijn. Als het een keer onverhoopt niet lukt, verwacht ik wel een uitleg. Maar dat is logisch."