Reactie Van Persie na Heracles Almelo - sc Heerenveen

Van Persie trekt zorgwekkende conclusie: 'Dat heb ik nog niet eerder gezien'

27 september om 23:13

Robin van Persie is niet te spreken over wat zijn spelers vrijdagavond hebben laten zien tegen Heracles Almelo. Vooral de eerste helft was zorgwekkend, constateert de trainer van sc Heerenveen

Heerenveen hoopte de overtuigende 2-1 zege op FC Groningen van vorige week een passend vervolg te geven, maar daar kwam (vooral in het eerste bedrijf) heel weinig van terecht. "Ik heb een heel negatief gevoel overgehouden aan met name de eerste helft", vertelt Van Persie na afloop van de 2-1 nederlaag voor de camera van ESPN. 

"Ik vond ons in het drukzetten heel matig", vervolgt de oefenmeester. "We kwamen niet in de wedstrijd en speelden niet met de intensiteit die we moeten brengen. Uiteindelijk gaat het er gewoon om dat je kneiterhard werkt en niet alleen over tactiek en speelwijze. Ik vond ons in balbezit ook heel matig spelen. Dat heb ik nog niet eerder gezien", constateert hij. 

Die boodschap bracht hij ook over op zijn spelers. "Ik heb verteld hoe ik het heb beleefd en ja, daarin was ik direct. Ik snap echt wel dat je soms een mindere helft kan spelen. Dat hoop je niet, maar het kan, maar dan moet je jezelf wel terugknokken. In de eerste helft kwamen we daar helemaal niet aan toe."

Ondanks de uitnederlaag, alweer de vierde van dit seizoen, zag Van Persie ook één lichtpuntje: de gelijkmaker van Dimitris Rallis, die in de tweede helft heel fraai raak schoot. En dat bij zijn eerste basisplaats. "Hij heeft dit verdiend op de training. Het is een hele mooie dag voor hem."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)