Valckx over Gyökeres, PSV en Sporting

PSV gewaarschuwd voor 'fenomeen' van Sporting: 'Hij kan echt alles'

Vandaag om 08:07

Stan Valckx waarschuwt PSV voor de Champions League-wedstrijd tegen Sporting CP. De Eindhovenaren moeten op hun hoede zijn voor Viktor Gyökeres, stelt de voormalig verdediger, die voor beide clubs speelde.

Valckx stond tussen 1988 en 1992 en tussen 1995 en 2000 onder contract bij PSV. In de jaren daartussen was hij actief bij Sporting. "Ik kijk nog altijd veel wedstrijden van Sporting live. Ze zijn de afgelopen jaren onder Ruben Amorim echt een indrukwekkende ploeg geworden. PSV heeft mooie statistieken, maar Sporting doet er niks voor onder", zegt hij tegen De Telegraaf.

Sporting kent de beste seizoensstart sinds 1990/1991. "Ze spelen aanvallend, attractief voetbal. Achterin hebben ze met de centrale verdediger Ousmane Diomandé, een jongen van twintig uit Ivoorkust, een supertalent staan. En hun spits, de Zweed Viktor Gyökeres, is echt een fenomeen. Die heeft er dit seizoen alweer elf in liggen, tien in de competitie en één in de Champions League."

"Dat is een heel veelzijdige spits", aldus Valckx. "Hij is geblokt, stevig, kan uit het niets scoren, heeft een goed schot met links én rechts, is kopsterk, kan een man uitspelen, gebruikt zijn lichaam goed. Hij kan echt alles. Dit is een speler waar ze in onze tijd negentig minuten lang een mandekker op zouden zetten, die geen meter van zijn zijde zou wijken, maar dat doen ze tegenwoordig zo niet meer."