Fraser voorzichtig met Ihattaren: 'Bizar goede voetballer'

Fraser onder de indruk van Ihattaren: 'Bizar goede voetballer'

29 september om 22:13

Henk Fraser vindt Mohamed Ihattaren een 'bizar goede' voetballer. De hoofdtrainer van RKC Waalwijk benadrukt dat ze de middenvelder rustig moeten brengen aangezien hij nog niet helemaal fit is. Ihattaren maakte thuis tegen zijn voormalige werkgever Ajax zijn rentree in de Eredivisie (0-2).

"Zoals je ziet is hij klaar voor een beperkt aantal minuten", begint Fraser tegenover de camera van de NOS. "Dat betekent dat we hem zorgvuldig meoten brengen. Maar hij is gretig, heeft de basisconditie en heeft keihard gewerkt. Dus het is niet meer dan logisch dat je hem stapsgewijs brengt. En vandaag vonden we met z’n allen wel een goed moment om hem zijn rentree te gunnen."

Of Ihattaren al fit is? "Nee, want anders zou die wel beginnen. Hij heeft nog iets meer tijd nodig, maar hij werkt keihard. Dus we denken niet dat hij nog lang nodig heeft."

De NOS-verslaggever vraagt of de geboren Utrechter basisspeler zal zijn wanneer hij fit is. "Je kan nooit iemand zoiets beloven, maar hij heeft wel exceptionele kwaliteiten. We moeten beseffen dat we elkaar moeten versterken. Maar volgens mij is het een bizar goede voetballer en maakt hij ons sterker."