Ihattaren over comeback in Eredivisie bij RKC

Ihattaren doet belofte na rentree bij RKC: 'Ben geen patiënt, heb keihard gewerkt'

Vandaag om 19:45
Laatste update: om 20:32

Mohammed Ihattaren is enorm blij dat hij zichzelf weer profvoetballer mag noemen. De linkspoot maakte zondag, uitgerekend tegen zijn oude club Ajax, zijn rentree in de Eredivisie. Het moet het startschot zijn van veel meer, en hij belooft niet meer terug te vallen. 

"Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten heb mogen maken. Nu op naar meer. Elke week weer een stapje dichter naar mijn oude niveau", vertelt Ihattaren aan ESPN, alvorens hij verzekerd dat zijn terugkeer niet 'geforceerd' is. "We hebben met de fysio's en de medische staf alles goed bekeken. Vanaf dag één. We hebben van dag tot dag gewerkt."

"Ik had het geluk dat ik al ver was", vervolgt de oud-speler van PSV. "Ik had zelf al veel gedaan, ook alles met het team sinds ik hier ben." Als ESPN-verslaggever Hans Kraay Jr. wil weten hoe de aanvallende middenvelder ervoor gaat zorgen dat hij niet opnieuw een terugval krijgt, heeft Ihattaren een duidelijk antwoord paraat. "Omdat ik in eerste instantie keihard aan mezelf gewerkt heb, en aan mijn eigen situatie. Ik heb heel veel dingen links moeten laten liggen om weer terug te komen."

Vervolgens wordt Ihattaren gevraagd naar het moment waarop hij het gevoel kreeg dat hij zich weer volledig moest gaan toewijden aan zijn comeback. "Het moment dat ik terugkwam uit Praag, direct na de ramadan." Daarna ging het met stapjes. "Ik heb heel goed met familie gesproken. Ze stonden er niet achter dat ik meteen weer ging voetballen. Ze wilden dat ik eerst aan mezelf ging werken. Ze weten dat ik een goed mens ben, maar je moet heel veel dingen daarbuiten ook op een rij hebben. Uiteindelijk is het allemaal goed gegaan. Ik heb veel hulp gehad, veel mensen om me heen gehad. Het is maandenlang goed gegaan. Nu moet ik doorpakken."

Bang voor een terugvalletje is de sierlijke speler, die in de paar minuten die hij speelde niet echt aan bod kwam, niet. "Nee, iedereen heeft een terugvalletje. Ook jij, Hans." Kraay Jr. hoopt dat Ihattaren zijn woorden nakomt. "Dan spreken we af dat we allebei geen terugvalletje krijgen. Doe je moeder de groeten. Ik mankeer niets hoor. Jij bent een patiënt, ik niet." Ihattaren oogt verrast, waarna Kraay de opmerking snel nuanceert. "Niet meer", zegt hij. "Ik ben geen patiënt, man. Nooit geweest. Ik ben tot mezelf gekomen, vriend. Ik zie je snel weer", besluit Ihattaren.