Fraser voorspelt invalbeurt voor Ihattaren

Fraser blij met 'fantastische vent' Ihattaren: 'Anders hadden we hem niet genomen'

Vandaag om 16:55
Laatste update: om 17:45

RKC-coach Henk Fraser wil Mohamed Ihattaren speeltijd geven tegen zijn oude ploeg Ajax. Voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers geeft de coach van de Waalwijkers een update over de fitheid en mogelijke speeltijd voor ‘fantastische jongen’ Ihattaren.

"Het is duidelijk dat er nog werk aan de winkel is voor hem", is de eerste conclusie van Fraser over Ihattaren bij ESPN. "Zeker ook omdat hij een doel heeft en een basisconditie, anders nemen we hem er niet eens bij. Hij heeft een hele goede inbreng in zijn totaliteit qua energie. Een speciale voetballer die heel veel factoren heeft waardoor wij hem er graag bij willen hebben."

Hoe graag Fraser ook hoopt dat de tijd van Ihattaren bij RKC slaagt, hij is ook realistisch. "We willen hem er graag bij hebben, maar we moeten ook reëel zijn. We weten waar hij vandaan komt en waar hij heel graag naartoe wil. Wat ik al zeg, we zijn er om elkaar te helpen. Hij kan ons helpen op de lange termijn en wij willen hem ook graag helpen omdat het gewoon een fantastische vent is."

Interviewer Hans Kraay jr. doet daarna een voorstel over de eventuele speeltijd voor Ihattaren tegen Ajax. Hij heeft het over een kwartier speeltijd en daar dacht Fraser klaarblijkelijk zelf ook aan. "Pin me er niet op vast, maar iets in die richting zou het wel kunnen zijn."