Peter Bosz maakt zich geen zorgen over Joey Veerman

Bosz springt op de bres bij PSV: 'Dan zou die naar Real kunnen...'

Vandaag om 14:40
Laatste update: om 15:02

Peter Bosz heeft het in aanloop naar het Eredivisie-weekend opgenomen voor Joey Veerman. De PSV-middenvelder kan sinds het EK met Oranje en de herstart van de Eredivisie rekenen op meer en meer kritiek, maar daar lijkt Bosz niet van onder de indruk.

"Ik moet wel lachen om de aandacht voor Joey. Ik wissel Luuk de Jong bijvoorbeeld bijna iedere week", begint Bosz op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel met Willem ll van zaterdag.

"Joey heeft vorig seizoen een geweldig seizoen gedraaid en hij is ook een geweldige speler", vervolgt de oefenmeester zijn verdediging. "Ik maak me over hem geen zorgen. Het ene moment vinden media dat hij bij Real Madrid moet spelen en het andere moment is hij niet goed genoeg. Ik snap dat dat voor hem misschien verwarrend kan zijn, maar ik ga daar geen beleid op maken."

Bosz denkt dan ook dat hij een beter beeld van Veerman heeft dan menigeen. "Ik werk iedere dag met die jongens en zij weten hoe ik over ze denk. Dat vertel ik ze, wanneer ik dat nodig vindt. Dat weet Joey ook."