Mulder over Veerman

Veerman met de grond gelijkgemaakt: 'Loopt met zak aardappelen op de rug'

17 september om 20:03

Joey Veerman maakt allesbehalve indruk op het middenveld van PSV tegen Juventus. De spelverdeler ging pijnlijk de fout in bij de 2-0 en dat komt hem op forse kritiek te staan van Youri Mulder. Ook bij de 3-0 is de PSV’er een van de hoofdschuldigen.  

Door balverlies van Veerman op de vijandelijke helft kon Juventus de counter inzetten. "Het begint bij het balverlies van Veerman, die een zwakke eerste helft speelt", steekt Mulder van wal bij Ziggo Sport. "Hij speelt zonder overtuiging, ook bij zijn schoten. Het is weer net zo als bij het Nederlands elftal tegen Oostenrijk", doelt Mulder op de EK-wedstrijd waarin Veerman voor rust gewisseld werd.

Nadat Veerman de bal verloor verstuurde Teun Koopmeiners een pass richting Nicolás González. Die passeerde Matteo Dams en liep het strafschopgebied in. "Natuurlijk gaat Dams, die verder wel een goede wedstrijd speelt, er misschien wat te gretig in. Dan is Veerman weer ongelukkig, nadat hij wel terugplooit, maar de bal op ongelukkige wijze naar McKennie tikt. Die schiet hem er dan in."

Mulder snapt niet waar het mindere optreden van Veerman vandaan komt. "Misschien zit er te veel druk op zijn schouders, dat hij te veel van zichzelf verlangt. Maar hij loopt met een zak aardappels op de rug."

Na de rustanalyse van Mulder maakte Veerman ook in de tweede helft een fout. De middenvelder verloor de bal aan Koopmeiners, die de bal bij Vlahovic kreeg. De spits gaf hem aan González, die de 3-0 binnen schoot. Inmiddels is Veerman gewisseld.