Sneijder kritisch op Masuaku na optreden tegen Ajax

Sneijder ergert zich tijdens Ajax-Besiktas: 'Hij moet zich hier kapot schamen'

Vandaag om 08:31

Wesley Sneijder is niet te spreken over het spel van Arthus Masuaku, de linksback van Besiktas, tegen Ajax. De Amsterdammers wisten een overtuigende 4-0 zege te boeken op de Turken, waar Masuaku een slechte indruk achterliet op de analist.

Na afloop komt bij de analyse van Ziggo Sport de 4-0 van Mika Godts ter sprake. Invaller Christian Rasmussen had een belangrijk aandeel bij de vierde treffer, want de Deen passeerde Masuaku en gaf de bal voor, waardoor Godts de bal simpel kon afwerken. "Die linksback van Besiktas (Masuaku, red.) moet zich hier kapot schamen. Moet je kijken hoe hij aan het verdedigen is", aldus Sneijder.

"Het is eigenlijk een mislukte actie van Rasmussen buitenom…", gaat Sneijder verder. "Hij wil de bal slepen, maar dat lukt niet helemaal. Dit is toch gewoon verschrikkelijk slecht verdedigd? Maar die linksback was de hele wedstrijd al bezig, dus ik denk dat hij morgen op het matje wordt geroepen bij Gio (Van Bronckhorst, red.)."

Ajax had geen kind aan Besiktas en door treffers van Kian Fitz-Jim, Mika Godts (twee keer) en Kenneth Taylor werd er eenvoudig afgerekend met de Turken. Door de ruime overwinning staan de Amsterdammers na één speelronde op de eerste plaats in de Europa League-stand.