Sneijder ziet uitblinker bij Ajax: 'Speelt agressief en is in balbezit top'

Sneijder ziet uitblinker bij Ajax: 'Speelt agressief en is in balbezit top'

26 september om 22:06

Wesley Sneijder en Ronald de Boer zien Ajax een goede wedstrijd spelen tegen Besiktas, stellen de analisten bij Ziggo Sport. Sneijder ziet er iemand bovenuit steken bij de Amsterdammers, namelijk Kian Fitz-Jim.

"Ajax was goed. Met name in de beginfase goed aan de bal", stelt Sneijder, die een uitblinker ziet bij Ajax, namelijk doelpuntenmaker Fitz-Jim. "Ik gun het Fitz-Jim ook. Hij is de man of the match van de eerste helft, die agressief speelt en ook een gele kaart heeft gekregen, maar dat is daar inherent aan. Ook in balbezit is hij top. Hij is een van de weinigen bij Ajax, al zijn er nog wel een paar, die zeker zijn niveau haalt vanavond."

Sneijder ziet een ander Ajax dan tegen Go Ahead Eagles. "Absoluut, met name met het hoog drukzetten. Ze laten Besiktas niet aan de bal, ze laten ze niet in hun spel komen. Dat is knap. Het kost heel veel kracht en energie en je zag op een gegeven moment dat Ajax even wat gas terugnam en de bal aan hen liet, maar daar deden ze ook vrij weinig mee."

Een zwak Besiktas en een sterk Ajax, concludeert Sneijder, die bijval krijgt van De Boer. "Besiktas heeft een plan, eigenlijk kopiëren wat Go Ahead Eagles deed. Compact spelen en hopen dat Ajax in de omschakeling een fout maakt, maar Ajax staat nu beter gepositioneerd en is in mijn ogen veel scherper."