Sneijder stipt 'probleem van Turks voetbal' aan: 'Had ook 7-0 kunnen worden'

Sneijder stipt 'probleem van Turks voetbal' aan: 'Had ook 7-0 kunnen worden'

26 september om 23:17
Laatste update: 26 september om 23:21

Ronald de Boer is verrast door Ajax, dat in de Europa League een overtuigende zege boekte op Besiktas (4-0). Ook Wesley Sneijder is positief over de prestatie van de Amsterdammers, al geeft hij in gesprek met Ziggo Sport ook een verklaring voor de ineenstorting van de Turken in de tweede helft.

De Boer geeft aan verrast te zijn door de prestatie van Ajax. "Laat ik het zo zeggen, Go Ahead Eagles speelde compact en daar hadden ze veel moeite mee. Ik vind het verrassend in die zin dat het zo'n verschil is met een paar dagen geleden in Deventer. Die kon je niet kapot spelen en je verwacht dat Besiktas een betere ploeg is, die stonden ook compact. En je speelt gewoon tien keer beter."

Sneijder stelt dat het ook met de tegenstander te maken heeft. "Go Ahead Eagles is een team dat heel compact gaat staan, Besiktas had verwacht vanavond lekker te gaan voetballen", aldus Sneijder, die de compacte tactiek bij de Turken in de tweede helft weg zag vallen. "Dat is het probleem van het Turkse voetbal. Op het moment dat ze een tegenslag krijgen, komen ze die niet meer te boven. Het had ook 6-0 of 7-0 kunnen worden."

De Boer kan zich daar echter niet helemaal in vinden. "Dat vind ik een beetje makkelijk. De Turken zijn emotioneel en die kunnen dan in die zin misschien een beetje hun kop kwijtraken, zoals jij (Sneijder, red.) dat hebt meegemaakt. Maar hoeveel Turkse voetballers zitten hierin? Het zijn allemaal door de wol geverfde spelers die in het buitenland hebben gespeeld, die worden niet zo gek."