Spitsenstrijd blijft open voor Farioli: 'Ze maken het me heel moeilijk'

Spitsenstrijd blijft open voor Farioli: 'Ze maken het me heel moeilijk'

26 september om 20:57

Brian Brobbey staat in de basis in het Europa League-duel van Ajax tegen Besiktas, maar Francesco Farioli wil nog niet zo ver gaan om de Oranje-international zijn eerste spits te noemen. Dat geeft hij aan in gesprek met Ziggo Sport.

Alles moet hetzelfde, maar beter, zei Farioli na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Sneller zijn en sneller denken is de sleutel, stelt hij. "Dat is altijd de prioriteit. We moeten juist gepositioneerd staan, ons goed oriënteren om de bal te ontvangen. Kwaliteit in de passing. Dat soort dingen gaan het verschil maken", aldus de trainer, die aangeeft dat Youri Baas fit is. "Hij is oké. Hij heeft gisteren volledig meegetraind, de dag ervoor deed hij vijftig procent met de groep mee. Vanochtend voelde hij zich goed, dus hebben we besloten om weer met hem te beginnen."

Ook gaat de oefenmeester in op de keuze voor Brobbey in de basis. "Brobbey is een belangrijke speler voor de club, voor het team. Hij is een speler die geschikt is voor deze wedstrijd, omdat ik denk dat er ruimte zal zijn achter de laatste lijn. En ook vanwege zijn fysiek en wat hij aan de bal kan brengen." De Italiaan beschouwt Brobbey echter niet als structurele eerste spits. "Het hangt van het type wedstrijd af, we moeten de energie verdelen. Alle drie de jongens werken heel hard en maken het mij de hele tijd moeilijk als ik de nummer negen moet kiezen. Dat hebben we nodig."