Sneijder niet onder de indruk van Ajax-aanvoerder: 'Ik vind het te weinig'

Sneijder niet onder de indruk van Ajax-aanvoerder: 'Ik vind het te weinig'

26 september om 21:19

Wesley Sneijder is niet geheel tevreden met de inbreng van Jordan Henderson bij Ajax. Hoewel de recordinternational bij Ziggo Sport aangeeft dat de middenvelder niet optimaal naar zijn kwaliteiten wordt gebruikt, vindt hij dat de Engelsman meer moet brengen.

Sneijder vindt dat Henderson niet genoeg brengt. "Nee, ik vind het te weinig, maar ik vind ook dat hij gebruikt wordt in een rol die hem niet helemaal ligt. Hij probeert het wel en wil de boel wel op sleeptouw nemen, maar hij is niet dwingend genoeg aan de bal. Hij is niet de verbindingsspeler die Ajax nodig heeft. Denk aan een type Clasie, die de bal ontvangt en hem heel snel tussen de linies naar voren kan spelen."

Wel benadrukt Sneijder dat Henderson met andere kwaliteiten weldegelijk waardevol kan zijn. "Natuurlijk wel met zijn ervaring en met zijn verdedigende kwaliteiten om gaatjes dicht te lopen op het middenveld. Dat heeft hij wel. Maar ik ben ook benieuwd vanavond… gaat hij weer helemaal terugzakken tot in de laatste linie, waardoor hij nog meer ruimte geeft aan het middenveld van Besiktas? Dat zou dodelijk zijn."