Sneijder wijst eerste spits van Ajax aan: 'Vind dat je hem vertrouwen moet geven'

Sneijder wijst eerste spits van Ajax aan: 'Vind dat je hem vertrouwen moet geven'

26 september om 20:39

Wesley Sneijder ziet in Brian Brobbey dé eerste spits van Ajax. De recordinternational van Oranje meent dat er geen discussie over mag bestaan wie er in de basis hoort en noemt Weghorst een fenomeen, maar wel voor in de slotfase.

"Van Weghorst weten we allemaal hoe hij groot is geworden: door zijn invalmomentjes, dat hij een goal kan maken in de eindfase", vangt Sneijder aan bij Ziggo Sport. "En juist tegen Go Ahead Eagles had je hem nodig gehad ín die eindfase. Ik vind gewoon dat je vertrouwen moet geven aan één spits. Dat is je eerste spits. Mocht hij zes weken geen goal maken, dan kun je erover nadenken."

"Het moet toch niet zo zijn dat je hier drie spitsen hebt? Zeker in de spitspositie, dat zijn de meest egoïstische mensen in een elftal. Die hebben vertrouwen nodig. Brobbey is toch de nummer één spits van Ajax? Daar moet geen discussie over zijn", vervolgt Sneijder, waarna Ronald de Boer stelt dat Weghorst tegen Go Ahead Eagles simpelweg weinig aanvoer kreeg. "Dan heb je niks aan Weghorst", haakt Sneijder in. "Dus in het spel heb je veel meer aan Brobbey. Weghorst is een fenomeen, maar wel in de eindfase."