Van Bronckhorst looft Ajax-trainer Farioli

Van Bronckhorst prijst Farioli: 'Dat zie je in alle wedstrijden die hij coacht'

26 september om 18:03
Laatste update: 26 september om 18:03

Giovanni van Bronckhorst ziet dat Francesco Farioli nog druk bezig is om Ajax naar zijn hand te zetten. Het is ook de trainer van Besiktas, donderdagavond de opponent van de Amsterdammers, niet onopgemerkt gebleven dat dat gepaard is gegaan met puntenverlies hier en daar. 

"Ajax heeft voor het eerst sinds jaren weer een buitenlandse coach", begint Van Bronckhorst voor de camera van Ziggo Sport. "Een aantal spelers zijn weg, en er zijn een aantal nieuwe spelers. Ik denk dat hij nog volop in het proces is om zijn team te gaan kneden. Dat gaat nu gepaard met wat mindere resultaten en wat blessures, dus het is niet makkelijk."

Toch verwacht Van Bronckhorst dat de Italiaan er uiteindelijk in slaagt om de boel op de rit te krijgen in Amsterdam. "Ik denk wel dat het een trainer is die goed voetbal wil spelen. Dat zie je ook wel in alle wedstrijden die hij tot nu coacht. Ajax blijft een team met heel veel kwaliteit. Dat zal nu niet anders zijn." Ajax - Besiktas begint donderdagavond om 21.00 uur.