Hake kreeg advies van Westerveld en Stam

Hake kreeg advies van twee voormalig Premier League-spelers: 'Moet wel genieten'

Vandaag om 14:26
Laatste update: om 14:33

René Hake doet zijn best om tussen de drukte bij Manchester United door ook nog even te genieten. De trainer verliet Go Ahead Eagles afgelopen zomer om assistent te worden van Erik ten Hag en daar heeft hij nog geen spijt van.

"Het is ook weer niet vanzelfsprekend dat je hier mag werken, dus ik wil wel geniete, vertelt Hake tegenover het Algemeen Dagblad. De coach kreeg ook advies van twee oud-spelers die ook in de Premier League uitkwamen. "Ik kwam Sander Westerveld en Jaap Stam tegen en zij drukten me op het hart om het wel te doen. Dus af en toe sta ik even stil bij dit alles en denk ik: 'Wauw, ik sta hier op Old Trafford'."

Voor Hake was het zeker even wennen toen hij naar Manchester vertrok, maar hij kreeg vanuit zijn gezin nog een mooie verrassing. "Ik zou eigenlijk alleen gaan, maar mijn zoon zei: 'Pap, kan ik eventueel in Engeland naar school?' Dat hebben we uitgezocht en het is gelukt. Hij is fan van Manchester United, of eigenlijk van elke club waar Erik trainer is. Hij moest alleen nog even slagen voor de havo en dat is ook goed gekomen."