Derksen ziet dat Fraser voor baan moet vrezen

Derksen voorspelt eerste Eredivisie-trainer die ontslag zal krijgen: 'Vrees voor hem'

Vandaag om 13:54

Johan Derksen is bang dat Henk Fraser de eerste Eredivisie-trainer is die op straat wordt gezet. In Vandaag Inside vertelt de veelbesproken analist dat hij vreest voor de toekomst van de RKC-coach.

De heren hebben het tijdens de laatste uitzending van Vandaag Inside over Dirk Kuyt. Die staat met Beerschot onderaan in de Belgische Jupiler Pro League, maar volgens Derksen is hij dus niet de enige die moet vrezen voor zijn baan. "Zo vrees ik ook voor Fraser bij RKC. De mensen rond RKC willen graag van die Fraser af, maar de beslissing ligt bij Mo Allach", vertelt Derksen over de technisch directeur van RKC Waalwijk die de keuze moet maken.

Derksen zou Fraser in ieder geval de komende periode nog even laten zitten als coach. "Allach houdt hem de hand boven het hoofd en dat vind ik ook goed. Je kunt niet van Fraser zeggen dat ze op de verkeerde plaats staan, of dat tactisch alles verkeerd gaat. Ze moeten tegen naar Ajax, FC Twente en FC Utrecht, dus die verliezen ze ook weer. Over drie weken staat hij op negen wedstrijden met nul punten."