Genee maakt zich geen zorgen om toekomst VI

Genee verwacht opvallend besluit van Derksen na rel: 'Ik denk dat hij bijtekent'

Vandaag om 11:12
Laatste update: om 11:13

Wilfred Genee heeft zich geen moment zorgen gemaakt om het feit dat René van der Gijp en Johan Derksen wellicht niet meer aan tafel zouden willen zitten bij Vandaag Inside. Dat vertelt de presentator in de 538 ochtendshow. Derksen zou zelfs zijn aflopende contract tóch kunnen gaan verlengen volgens Genee.

"Uiteindelijk heb ik het idee dat zowel Johan (Derksen, red.) als René (Van der Gijp, red.) niet zonder het programma kunnen, dus ik ging er wel vanuit dat ze er zouden zitten ja", begint de presentator. "Wat ik jammer vind, is dat we al jaren een leuk programma maken. Veel mensen kijken dat met plezier, dus dan moet je iets goed doen."

Maandagavond ontstond er een flinke ruzie tussen Van der Gijp en Derksen bij Vandaag Inside. Derksen zou de onderwerpkeuze van het programma niet ambiëren, iets waar hij het met Genee vaker over heeft gehad. "Ik dacht nu wel: dan ga ik er toch eens een keer op door", vervolgt Genee.

Genee denkt dat het gedrag van Derksen te maken kan hebben met zijn leeftijd. "Hij is 75, hè. Ik merk zelf dat die mensen vaak iets meer star beginnen te worden. Ik denk dat dat gewoon meespeelt."

Hoewel het trio nog een contract heeft tot medio 2025, denkt Genee dat VI tóch nog een toekomst heeft. "Johan roept steeds dat hij dit contract afmaakt en dan weg is, dus ik denk dat hij bijtekent", zegt Genee met een knipoog.

De clash tussen Van der Gijp en Derksen heeft in ieder geval gezorgd voor een enorme hoeveelheid kijkcijfers. Met 1.163.000 kijkers brak Vandaag Inside het eigen record voor het huidige seizoen. Dat waren er nog 200.000 meer dan maandag.