Derksen haalt uit naar Van der Gijp over voorbereidingen

Derksen sneert na ruzie: 'Je bemoeit je niet als niet over voetbal of Gordon gaat'

24 september om 21:58

Johan Derksen en René van der Gijp hebben tijdens de nieuwe uitzending van Vandaag Inside hun ruzie bijgelegd. De twee gingen maandag tegen elkaar te keer op televisie, maar ze maken nu duidelijk dat er geen ruzie is, maar wel een fors verschil van visie.

"Ik heb vorig jaar eens een keer gezegd: 'Alles is kut hier behalve de kijkcijfers'. Wij hebben alle drie een compleet ander idee van hoe het programma gedaan moet worden. Het is heel lastig om daar uit te komen en dat geeft soms wel eens frustraties", luidt de eerste uitleg van Derksen. "We hebben hier al vaker achter de schermen over gesproken, alleen vind ik het geen onderwerp voor hier. Gisteren ontstond dat spontaan."

Van der Gijp geeft vooral aan dat hij de ruzie totaal niet mee naar huis heeft genomen. Ik kom thuis en ga met whiskey andere talkshows kijken. Ik ben het compleet kwijt als ik weer thuis ben. Ook vrienden die me bellen, die vragen er helemaal niet naar."

Sneer

Derksen haalt toch nog even uit naar zijn tafelgenoten. "Naar mijn gevoel heb jij (Wilfred Genee red.) de neiging om er meer een soort RTL Boulevard van te maken, jij neemt mij kwalijk dat ik een soort Op1 wil maken en ik neem René kwalijk dat hij zich te vaak niet met een onderwerp bemoeit als het niet over voetbal of Gordon gaat." Derksen richt zich dan tot Van der Gijp. "Wat ik niet begrijp aan jou. Ik was ook niet goed met politiek, maar ik heb me daarin verdiept. Ik heb twee dagen lang de politieke beschouwingen bekeken en dan kom jij hieraan en zeg je dat je het niet hebt gekeken. Onderling voelen we elkaar niet aan."

Vervolgens reageert Van der Gijp weer op die aantijgingen van Derksen. "Wij hebben toch afgesproken dat wij dit programma zouden gaan maken, maar dat de kapstok altijd voetbal zou zijn. Daar zit ik hier dan voor. Als Nederland bezig is hebben we het er dertig seconden over. Ik hoef helemaal geen excuus van Johan. Ik vind het prima."