Manchester City brengt slecht nieuws over blessure Rodri

Manchester City brengt slecht nieuws: einde seizoen dreigt voor sleutelspeler

Vandaag om 12:20

Rodri lijkt een streept te kunnen zetten door de rest van het seizoen. Manchester City is met het nieuws naar buiten gekomen dat de middenvelder een zware knieblessure heeft opgelopen.

Rodri moest zich zondag in de topper tegen Arsenal al na twintig minuten laten vervangen, nadat hij naar zijn knie greep. Geruchten deden al de rondte dat het een kruisbandblessure betreft in zijn rechterknie, en dat het weleens einde seizoen kon betekenen voor de Spanjaard. The Citizens melden dat Rodri deze week naar Spanje afreist voor een afspraak bij een specialist.

 'Verder onderzoek loopt nog, om de totale omvang van de blessure te verzekeren en met een prognose te komen', schrijft de club. Trainer Pep Guardiola sprak op de persconferentie na de wedstrijd tegen Watford nog de hoop uit dat de blessure mee zou vallen. "Hij zal een lange periode aan de kant staan, maar er zijn wat meningen dat het minder ersntig is dan aanvankelijk gedacht. Ik kan je nog niks met zekerheid zeggen. We wachten op de laatste telefoontjes, en op duidelijkheid omtrent welke operatie hij nodig heeft. Vanavond of morgen, wie weet."