Van der Gijp 'geraakt' door Derksen-opmerking: 'Hier werken mensen hard aan'

24 september om 21:35
Laatste update: 24 september om 22:02

In navolging van Johan Derksen heeft ook René van der Gijp voor de camera van VoetbalPrimeur gereageerd op alle commotie die ontstaan is na de Vandaag Inside-uitzending van maandagavond. Het boegbeeld van talkshow geeft aan geraakt te zijn door de veelbesproken opmerking van Johan Derksen, en weet niet voor hoe lang het programma nog blijft bestaan. 

"Geloof jij nou echt werkelijk, dat als ik dan gisteravond thuiskom, niet gewoon een whiskey neem, lekker op de bank ga zitten, en andere talkshows ga zitten kijken?", aldus Van der Gijp. "Of denk jij dat ik thuis ga lopen stampvoeten, mijn vrouw ga slaan, of lelijk tegen de honden ga doen?"

Van der Gijp beet maandagavond van zich af toen Derksen het woord 'kutprogramma' liet vallen. Waarom raakte hem dat? "Omdat ik het niet vind. Er werken allemaal mensen hard aan. Redactiemensen enzo, dat vind ik zonde."

Dat Van der Gijp, die simpelweg niet weet wat de houdbaarheid van het programma is, een excuses eist van Derksen, is volgens hemzelf een misvatting. "Ik heb echt nooit gedreigd voor excuses. Ik heb alleen gezegd dat ik het niet leuk vond, maar je hoeft toch je excuses niet aan te bieden aan mij?"